Champagne Sabine Godmé
Verzenay

Gelegen te Verzenay, in één van de bekende geclasseerde “Grand Cru” dorpen temidden van de Montagne de Reims, wordt het huis ‘Godmé’ gesticht in 1930 door Michèle en Bertrand Godmé.

Met passie en toewijding starten ze met het perspectief om champagne te creëren die beantwoordt aan de eigenlijke “terroir” van de Montagne de Reims.

 

4 Generaties later, meer bepaald in 1995, nemen Sabine Godmé en haar man Jean-Marie Guillaume de fakkel over van Sabine’s vader en zetten het familiaal bedrijf voort. En na meer dan 20 jaar aan het roer, staat de volgende generatie klaar om hun steentje bij te dragen en voor een nieuwe wind te zorgen.

 

Rigoureus en uitgebreid gaan zij te werk om hun creaties al de power en finesse te geven die ze verdienen. Dit alles met wijnranken gelegen in 5 verschillende gemeenten (zowel “Grand Cru” als “Premier Cru”) en met een gemiddelde ouderdom van 30 jaar, de rijpheid vereist om tot een top-product te komen.

 

Ze oogsten hiervoor hun druiven enkel op het meest geschikte (en dit betreft het laatste) moment, zodat deze werkelijk alles hebben meegekregen dat de “terroir” te bieden heeft. En ze dragen er daarbij meer dan ooit zorg voor dat de karakteristieken van hun gronden behouden blijven. Natuur en mens vormen hier 1 om samen de topkwaliteit te genereren die het proces, maar vooral product, verdient en ervoor te zorgen dat dit altijd zal blijven.