Champagne Barrat-Masson

Het huis Barrat-Masson in Villenauxe-La-Grande, ten zuiden van Sézanne is opgericht door Aurélie Barrat en Loïc Masson. Zij oenologe en hij wijnbouwer, 2 gepassioneerden die vooral kwalitatieve en uitzonderlijke champagnes willen creëren. Hun leven en (ook persoonlijk) project start samen in 2010.

Beiden overtuigd van de rijkdom en de kracht van de natuur, verbouwen ze hun wijngaarden op biologische wijze (gecertifieerd) om de typiciteit en het specifieke karakter van hun terroir te kunnen overbrengen.

 

De eerste stap was om het ouderlijk domein te herstellen en de gebouwen te renoveren. Ze installeerden er een traditionele ‘Coquard’-pers en bouwden nieuwe kelderruimtes, ideale omstandigheden voor de rijping van de wijnen.

 

De ouderlijke wijngaarden van 7ha, 90% Chardonnay en 10% Pinot Noir, worden elke dag door Loïc met zorg verbouwd met de constante zoektocht naar de perfecte symbiose met de natuur. Paard en kar, speciale werktuigen en een natuurlijke onkruidbestrijding zorgen er samen voor dat de wijngaard een natuurlijke biodiversiteit krijgt.

 

Aurélie, neemt deze zorg dan over vanaf het moment van de vendange tot de commercialisatie van de fles. Zij vinifiëert elk perceel afzonderlijk en geeft elke wijn de tijd die hij nodig heeft om alle expressie te kunnen ontwikkelen. Elke fles wordt daarenboven op traditionele wijze ‘A La Volée’ gedegorgeerd.

 

De uitzonderlijke vakkennis en passie van Aurélie en Loïc zorgen voor uitzonderlijke kwaliteit en karaktervolle champagnes. Mens en natuur werken samen om de echte terroir over te brengen in uitzonderlijke champagnes.