Champagne Brut Nature Le Gastronome “Premier Cru”

Sabine Godmé

Assemblage:

20% Pinot Meunier.

30% Pinot Noir.

50% Chardonnay.

Werd in 2010 gebotteld met wijn van de voorgaande jaren. Er wordt voor deze cuvée ook 40% aan réserve-wijnen gebruikt.

Dosage:

0 gr/L.

Ligging:

Druiven uit de wijngaarden van 5 dorpen uit de “Grand Cru” en “Premier Cru”. Er is een rijping op fles van maar liefst 7 jaar na de botteling.

Zicht:

Goudgele kleur met sterke en kleine bubbels.

Neus:

Authentieke en sterke aroma’s. Elegante neus met toetsen van honing, geconfijte agrumes en gesmolten boter.

Smaak:

Fris, rijk en ‘vineux’. Geconcentreerde smaak en een volle en overvloedige afdronk.

Te serveren rond 8°C.

Omdat er geen enkele dosage voorhanden is bij deze cuvée, kan de druif haar volledige kracht en duidelijk onderscheidende smaak afgeven. Deze champagne heeft een mooi en puur karakter dat elk diner de extra ‘schwung’ zal geven die het verdient. Hij begeleidt met allure: gevogelte, wit vlees of romige kazen.