Champagne Jean Plener et Fils

7 generaties lang is de familie Plener actief in de champagnestreek. Hun activiteiten zijn terug te brengen tot de 19e eeuw waar Jean-Paul Remy zich laat leiden door zijn grote passie: de wijnbouw!

Begin 20e eeuw kent deze gedrevenheid, een vervolg: zijn kleindochter huwt Jean Plener, waarna hun zoon ‘Jean’ (die volgens de traditie de naam van de vader kreeg) de visie heeft om verder te gaan, met name door de ontwikkeling van hun eigen champagne. Intussen is het Maud Plener, (jonge)vrouw des huizes die, na enkele jaren gewerkt te hebben voor de Europese Commissie (in het bijzonder ter behartiging van de belangen van de “vignerons indépendants”), terugkeert naar de heimat om het bedrijf over te nemen.

 

Gelegen in het hart van de terroir van Bouzy vinden we de 6ha wijnranken (goed voor meer dan 40jaar kwaliteit) van dit ouder huis dat nu geleid wordt door de nieuwe generatie. Opnieuw vinden oud en degelijk, vernieuwend en vooruitstrevend, mekaar terug. Terecht is dit dan ook één van de beste “Grand Cru Terroirs” van de Champagne.

 

Maud Plener, die de touwtjes nu in handen heeft, leidt haar bedrijf volgens de regels van de duurzame wijnbouw. Op die manier heeft ze sinds enkele jaren de labels ‘Haute Valeur Environnementale’ en ‘Viticulture Durable en Champagne’ bekomen. Deze labels bevestigen en erkennen de ecologisch verantwoorde handelswijze die Plener voorstaat: waarbij de waterhuishouding en de biodiversiteit van de streek behouden blijven mét een zeer groot respect voor de natuur.

 

Hun champagnes hebben een ongeziene kwaliteit