Champagne Eric Taillet

Het verhaal van champagne Eric Taillet start in 1961. Daniel Taillet, vader van Eric, sticht het familiaal bedrijf dat gelegen is in Baslieux-sous-chatillon, in de Vallée de la Marne.

1961 is weliswaar het officiële stichtingsjaar van het bedrijf, maar de familie Taillet was al sinds enkele generaties actief in de wijnbouw omdat men eerst en vooral mooie en kwalitatieve druiven nastreefde (welke in elk geval een bepaalde leeftijd vereisen) alvorens tot de eigenlijke productie van champagne over te gaan.

 

In 1995 volgt Eric Taillet zijn vader op, met dezelfde filosofie en passie voor het creëren van dé perfecte druif.

 

Want het type druif is nu net wat de champagne Eric Taillet van alle anderen onderscheidt. In zijn wijngaarden, gemiddeld 35 jaar oud, gelegen in de Valée de La Marne, heeft hij quasi een volledige oppervlakte Pinot Meunier. Dit is een druivenras dat zijn eigen specifieke karakteristieken heeft maar zelden voor 100% gebruikt wordt in de creatie van een champagne.

 

Eric Taillet, alias “Monsieur Meunier”, probeert elke champagne zijn eigenheid te geven die hij verdient met nuances die enkel het gevolg zijn van een perfectionistische aanpak. Dit legt hij dan ook aan de dag voor elke druif en elk perceel. Zijn werk wordt nationaal en internationaal erkend en verder is hij betrokken bij het Meunier Instituut te Trélou sur Marne dat op voortdurende wijze de techniek van de bewerking en productie van deze specifieke druiven tracht te optimaliseren.

 

Deze champagnes zijn het summum van het ‘think outside the box’-principe! De smaak en eigenheid die je hier voor elke cuvée kan terugvinden, zullen menig aperitief, maar zeker ook volledig diner, een sterkere dimensie geven.

 

A Vôtre Santé!