Luminosi’T Rosé
Champagne Eric Taillet

Assemblage:

92%  Pinot Meunier.

Hierbij wordt 8% rode wijn van de coteaux champenois (100% pinot Noir) toegevoegd om de rosé te creëren. De assemblage is van 5 verschillende jaren, met een rijping van meer dan 5 jaar op fles.

Dosage:

6 gr/L.

Ligging:

Druiven afkomstig van wijnranken van gemiddeld 35 jaar oud, gelegen in de Vallée de la Marne, op de terroir van Baslieux. Percelen die duurzaam worden bewerkt.

Zicht:

Rosé met een mooie, heldere en licht koperen kleur. Heel kleine bubbels die heel dynamisch naar de top van uw glas dansen.

Neus:

Subtiele en delicate aroma’s van rood fruit: framboos en braambes. Zeer frisse aroma’s van verse rood fruit en toetsen van violet.

Smaak:

Zeer cleane en directe smaak. Heel fris, aromatisch maar subtiel. Krijttoetsen, gul en zoete hinten van snoep (berlingot).

Te serveren rond 7°C à 8°C.

Een champagne die telkens de zon zal brengen bij een brunch met vrienden, of als aperitief.  Een uitnodiging voor vakantie, zonnig en warme gloed, creëert het gevoel van een romantisch moment.

 

Zal ook de perfect combinatie vormen met gegrilde kreeft of een carpaccio van tonijn. Of bij verse tapas of vegetarische schotel.

 

Perfectie voor elk gerecht, event of moment!