Champagne Alain Bernard

Gelegen in het charmante Dizy, juist ten noorden van Epernay vinden we het champagnehuis Alain Bernard. Een huis dat sinds 1912 in familiale handen is startend met grootvader Arthur Bernard als stichter.

Vandaag is het Isabelle Bernard die het bedrijf leidt. En zij doet dat met dezelfde passie en energie als haar grootvader.

 

Met een productie van 80.000 flessen per jaar is dit huis op het eerste zicht geen concurrent voor de megalomane multinationals die wereldwijd hun champagne verdelen. Maar vergis u niet, de kwaliteit en vakmanschap zijn ongezien.

 

De 8ha wijnranken die in het bezit zijn van deze familie liggen in 4 verschillende gemeenten: Ay, voor de “Grand Cru” en Dizy, Hautvilliers en Cumières voor de “Premier Cru”. Deze ligging en het vakmanschap dat men hier aan de dag legt, zorgen ervoor dat elk van de champagnes een exceptionele kwaliteit en finesse hebben.

 

Het volledige productieproces geschiedt hierbij nog traditioneel, met de hand en wordt op de meest natuurlijke manier uitgevoerd. Dit alles, met respect voor de traditie en het ambacht.

 

Het huis Alain Bernard staat derhalve voor datgene wat ook Les Bulles* (d’Anvers) als cruciaal beschouwt: Vakmanschap, Passie, Kwaliteit maar vooral, GENIETEN!