Champagne Vignon Père et Fils “Les Marquises”
Verzenay

Champagne Vignon et Fils is gegroeid uit een oude familie van wijnbouwers die al eeuwen in Champagne aanwezig zijn. De familie Vignon herstart met de champagne-productie net na de tweede wereldoorlog.

Wat hen typeert is dat hun wijngaarden allen gelegen zijn in “Grand Cru” en ze natuurlijke gisten van de terroir van Verzenay gebruiken om hun champagnes te maken.

 

De basis voor hun cuvées bestaat voornamelijk uit Pinot Noir, en in mindere mate Chardonnay. Van beide druivensoorten gebruiken ze eeuwenoude wijnstokken, de zogenaamde ‘vieilles vignes’.

 

Stéphane Vignon, die sinds enkele jaren het huis leidt, heeft een eigen kijk op hoe champagne zou gemaakt moeten worden. 2 woorden typeren de man en zijn filosofie: lichaam en hart! Hard werken maar vooral passie voor het vak. Hij probeert DE champagne te begrijpen. Met een jaarlijkse productie van 20000 flessen op 5,85ha wijngaard, gaat hij voor kwaliteit boven massa. Met elke nieuwe cuvée die een prijs wint, bewijst hij zijn vakmanschap keer op keer.

 

Kortom, een grote wijnbouwer en een groot huis.