Rosé de Saignée
Premier Cru
Champagne Alain Bernard

Assemblage:

100% Pinot Noir

HVE

Na de oogst worden de stelen van de druif verwijderd (geen tannines die vrijkomen). De vellen blijven in contact met de most gedurende 24u, dat voor de kleur zorgt. de druiven worden niet geperst, het is enkel het vrijgekomen sap door het ontstelen dat gebruikt wordt.

Dosage:

7 gr/L

Ligging:

Assemblage van Pinot Noir-druiven uit percelen te Dizy en 1 specifieke perceel “le Bas de Moque-Bouteille” gelegen i Dizy, Premier Cru. fermentatie gebeurd in inoxen vaten (8 maanden), en daarna op fles (40 maanden).

Zicht:

Robijnrode kleur, diep (bijna bloedrood vandaar de naam) en brilliant, met delicate en fijne bubbels.

Neus:

Aromatisch en complex met duidelijke toetsen van rijp rood fruit, bosaardbei en hint van kers om het volledig pallet te vervolledigen.

Smaak:

Duidelijk frisheid met lichte toetsen van citroen die overgaat in fijne aroma’s van roodfruit, in de afdronk kan je de heerlijke zachtheid van pralines en mooie geroosterde toetsen afkomstig van de lange rijping (8 jaar). Dit alles zorgt voor en uitzonderlijk rijk evenwicht.

Te serveren rond 9°C à 10°C.

Deze champagne kan geserveerd worden voor elk diner. Wildgerechten, lam, duif, eend of gebakken foie gras zullen de perfecte compagnon zijn voor deze cuvée. Als dessert: kies voor een salade met rood fruit of een chocoladetaart!

 

Kan nu gedronken worden of verder gehouden in de kelder