Weingut Hareter

Wanneer Thomas Hareter in 1996 afstudeert van de landbouwschool, is het een evidentie dat hij komt werken bij zijn ouders in de familiezaak. Sinds 1725 (voor zover we weten) is de familie Hareter dan ook actief in de landbouw. Het is “slechts” in de laatste 4 generaties dat de wijnbouw meer en meer op de voorgrond komt.

Sinds de laatste 15 jaar zijn er grote veranderingen gekomen: in 2006 wordt er overgegaan naar volledig biologische landbouw, wat resulteert in een certificatie vanaf 2009. En als Thomas het familiaal domein volledig overneemt in 2011, wordt er bijna nog uitsluitend gefocust op de wijnbouw. De ‘traditionele’ landbouw wordt afgebouwd en verdwijnt volledig in 2019. All eyes on the grapes!

Want dit is ook dé filosofie van Thomas. Wijngaard en Mens moeten samenleven en zo worden ook deze 100% natuurlijke wijnen gecreëerd. Elk detail is hierbij belangrijk: type ondergrond, natuurlijke begroeiing zoals kruiden en grassen maar vooral,  het begrijpen van wat er zich in de wijngaard afspeelt. De diversiteit in de wijngaard is de sleutel en daarom is er ook gekozen voor een eenvoudig maar duidelijk logo: de afbeelding (meest eenvoudige vorm) van de beweging van een regenworm. Een worm die de toplaag van de bodem rijk en vruchtbaar maakt en zo een essentiële rol in het geheel speelt.

De wijnen van Weingut Hareter zijn natuurlijk en getypeerd. Volledig in symbiose met de natuur!