Domaine Eric Rominger

Het Domaine Rominger is gelegen in het zuiden van de Elzas en startte pas in de bruisende seventies. Huidige man achter het huis, Eric, nam in 1986 samen met zijn vrouw Claudine de leiding over van vader Armand Rominger.

Al sinds 2000 werkt Eric op biodynamische wijze. 

 
Het gezin Rominger bezit nu 12 hectare wijngaarden in de omgeving van de ‘Vallée Noble’, waarvan een deel gelegen is in twee grands cru-gebieden: Saering en Zinnkoepflé, met veel zon en steile hellingen. 

Precies deze combinatie zorgt voor uitzonderlijke wijnen…… . Men herkent hier dan ook de specifieke en karakteristieke “Elzas-blend” in, gemaakt van de klassieke druiven uit deze regio: riesling, gewürztraminer en pinot gris. 

Het voorgaande neemt evenwel niet weg dat deze man ook – naast de grand cru wijnen – een mooi en gebalanceerd aanbod aan Pinot Noir en Pinot Blanc maakt.

Het is een man die zichzelf graag in vraag blijft stellen en de lat hoog legt. Zijn doel bestaat er steeds in om prachtig uitgebalanceerde wijnen te maken, die hun herkomst in de neus en het glas weergeven. 

Voor éénieder wie houdt van een lekkere, mooi gemaakte en evenwichtige Elzas-wijn…. .