Terralsole
Montalcino

En de naam is niet random gekozen ….. . Dit is een kleine wijnmakerij gerund door een hechte familie. In 1996 werd ze opgestart door de ervaren wijnmaker Mario Bollag en zijn echtgenote Athena Tergis. Het zijn twee gepassioneerde én artistieke mensen die hun liefde voor visuele kunst en wijn combineerden en dit avontuur aangingen. 

Terralsole telt 12 hectare wijngaarden die de perfecte harmonie vormen van de 2 uitgesproken terroirs die Montalcino te bieden heeft, met als resultaat full body, goed gebalanceerde wijnen. Het gaat daarbij in de eerste plaats om de Pian Bossolino wijnranken die het domein omringen en die verbonden zijn aan de Villa Terralsole. 

Het huis is gelegen op 1.200 voet op de Zuid-Oostelijke flank van Montalcino, waar het klimaat koeler is en een excellente ventilatie plaatsvindt. De druiven rijpen er gestaag waardoor ze expressieve aroma’s vormen en de wijnen elegante smaken hebben. 

Anderzijds gaat het om de wijnranken van Fonte Lattaia, lager gelegen op ongeveer 750 voet. Het is een uniek terroir bestaande uit klei wat toelaat de perfecte balans te houden in het warme en droge klimaat van de Zuid-Westelijke flank van Montalcino. Hier is de Sangiovese dan ook rijk, statig en zeer gestructureerd. 

Alle wijnen zijn 100% gekweekt, verbouwd en gebotteld op het familie-domein. 

Sinds 2018 ontving dit domein het certificaat inzake organische wijnbouw en die puurheid wordt elke dag weer gehanteerd, met prachtige en krachtige Brunello’s, maar ook Super Tuscan’s en Riserva’s tot gevolg. Kortom, prachtige producten van een fantastisch huis!