Fattoria di Romignano

Dit huis dat organische Chianti-wijnen maakt is gelegen in het hart van Toscane, ongeveer 30 kilometer te Zuiden van Firenze. De ondergrond bestaat er uit een combinatie van klei en zand en het domein is gesitueerd op de Zuidelijke flank van een heuvel waardoor de wijngaard een klimaat ondergaat van zonnige en droge dagen afgewisseld met koudere nachten. Dit leidt tot een goed gebalanceerd evenwicht tussen de hoeveelheid suiker in de druiven en de tannines, nodig voor het maken van een rijke en smaakvolle Chianti. 

De Rossi familie is wijnmaker sinds het eerste deel van de 20ste eeuw en heeft zich doorheen de jaren opnieuw heruitgevonden door constant mee te evolueren met nieuwe technieken en innovatief tewerk te gaan. 

Technische know-how staat dan ook voorop en het hele proces wordt stipt opgevolgd door een erkend agronomist en oenoloog. 

De organische aanpak reflecteert zich niet in alleen in de werkwijze maar vooral in het product zelf. Zo worden enkele cuvées ook geheel zonder sulfieten gemaakt. De authenticiteit van deze DOCG Chianti is dan ook van erg hoog niveau en beantwoordt aan de strenge kwaliteitseisen die voor deze streekproducten gesteld worden. Deze organische Chianti’s zijn een klassieke blend van Sangiovese, Canoioli en Merlot. De wijn is vegan-friendly omdat er geen dierlijke bijproducten gehanteerd worden. De Chianti Naturale is eveneens niet-GMO gecertifieerd.