Rosé de Saignée
Champagne Jeaunaux-Robin

Assemblage:

100% Pinot Meunier

Champagne gecreëerd op basis van druiven van 2017. Na de vinificatie 6 maanden ‘sur lies’ en 36 maanden ‘sur lattes’.

Macératie gedurende 40 à 50 uren.

Dosage:

8 gr/L

Ligging:

Druiven afkomstig van wijnranken van gemiddeld 50 jaar oud, gelegen in de Vallée du Petit Morin. Een kleine deelgebied ten zuiden van de bekende Côte de Blancs.

Zicht:

Robijnrode kleur met fijne oranje-roze schittering.

Neus:

Aroma’s van zwart fruit zoals griotte kersen, aangevuld met hinten van gedroogde bloemen en pioenen.

Smaak:

Zeer fijne smaken van bloedappelsien en rozen. Gulle smaken die een mooie frisheid tentoonspreiden met een lange, rechtlijnige en geparfumeerde afdronk.

Te serveren rond 9°C à 10°C.

Deze champagne zal u volledig verrassen bij een mooie gegrilde kalf côte a l’os, serveer dit met enkele gebakken girolles en het feest kan beginnen!