Le Talus de Saint Prix
Champagne Jeaunaux-Robin

Assemblage:

60%Pinot meunier

30%  Pinot Noir

10% Chardonnay

Champagne gecreëerd op basis van wijnen uit 2016 (70%) en 2015 (30%). Na de vinificatie 6 maanden ‘sur lies’ volgt een rijping van 40maanden ‘Sur Lattes’.

Dosage:

5,5 gr/L

Ligging:

Druiven afkomstig van wijnranken van gemiddeld 45 jaar oud, gelegen in de Vallée du Petit Morin. Een kleine deelgebied ten zuiden van  de bekende Côte de Blancs.

Zicht:

Citroengele frisse kleur met zilveren schittering.

Neus:

Toetsen van geboterd brood, brioche en agrumes.

Smaak:

Volle en zachte aansnijding. Romig en genereus met duidelijke hinten van abrikoos . Afdronk is lang en rond met toetsen van warme appelmoes en kweepeer, met op het einde een klein fijn bittere toets.

Te serveren rond 9°C à 10°C.

Deze champagne kan geserveerd worden voor elke gelegenheid: als aperitief, maar ook met gegrilde schaaldieren (gegrilde kreeft). Voor uw dessert, kies een kaasbord met kazen zoals een Munster of Maroilles.