Domaine de Revel
AOC Côteaux du Quercy

Mickaël Raynal is de drijvende kracht achter dit domein, gelegen in het Zuid-Westen van Frankrijk. 

De man – eigenzinnig én perfectionistisch – omschrijft zichzelf als “Vigneron Indépendant qui respecte l’Homme et l’Envirronnement” en het is niet voor niets dat hij Mens en Omgeving met een hoofdletter aanvat…. .

Sinds 2010 heeft hij het familiedomein weer in handen genomen en is daarbij een ambitieus project gestart: enerzijds heeft hij gronden bij aangekocht met diversiteit om maar liefst 27 verschillende cépages te telen maar anderzijds koos hij resoluut voor een cleane en biologische aanpak. 

 

Hij gaat uit van een natuurlijke aanpak en tracht daarbij druivensoorten te ontwikkelen die uit zichzelf resistent zijn aan ziekten, schimmels en weersomstandigheden zonder dat ze daarvoor externe producten nodig hebben. Het is net die puurheid die je ook proeft in zijn zeer uiteenlopende wijnen. Van zacht en smaakvol tot krachtig en sterk, hij bezit de kwaliteit en kennis om voor elke wijnliefhebber de gepaste wijn te brengen. Ook de terroir en klimatologische omstandigheden van dit stuk Frankrijk dragen daar toe bij. 

Het verbaast dan ook niet dat hij meerdere prijzen in de wacht gesleept heeft met zijn levenswerk, waar hij zelf uitermate nuchter onder blijft. Hij gaat voor de principes, zondermeer en dat maakt van hem én zijn wijnen, een witte raaf …. .