Champagne Etienne Chéré

Het is in Courjeonnet, een klein dorp ten zuiden van de Côtes des Blancs dat we dit familiaal domein terugvinden. Sinds het einde van de 19e Eeuw liggen de wijngaarden van de familie Chéré aan de rand van de moerassen van ‘Saint-Gond’ langs de flanken van de Petit-Morin (klein riviertje dat het kloppend hart van de regio is).

Al generaties wordt de passie voor de wijnbouw doorgegeven van vader op zoon. Dit met één constante: het streven naar kwaliteit met respect voor de tradities en de impact op de natuur. 

Na vele jaren besluit Etienne Chéré begin jaren ‘80, vader van de huidige generatie, zijn champagnes op de markt te brengen onder zijn eigen naam.

Het zijn zijn 3 kinderen die in zijn schaduw het domein beheren, en uiteraard ook met diezelfde tradities die Etienne ook heeft meegekregen. Dit heeft geleid tot een dubbele certificatie in 2018,nl. HVE (Haute Valeur Environnementale) en VDC (Viticulture Durable en Champagne).

De wijngaarden zijn opgebouwd uit 60% Chardonnay, die perfect de brug maakt met de Côte des Blancs, 20% Pinot Meunier en 20% Pinot Noir. Met deze opbouw worden nu maar 5 verschillende champagnes gecreëerd, met telkens de Chardonnay-druif als ‘koning’ die op deze ‘terroir’ perfect tot uiting komt.

Als ‘Vigneron Indépendant’ gebeuren alle verschillende stappen in eigen beheer waardoor ook elke druif op een perfecte maturiteit geoogst wordt.

Champagne Etienne Chéré maakt echte terroir-champagnes. Elegant en aantrekkelijk.