Champagne Denis Frézier

Gelegen in Monthelon, tussen de Vallée de Marne en de Côte des Blancs, in de Coteaux Sud d’Epernay, maakt het huis ‘Denis Frézier’ al sinds 7 generaties champagne. Met wijngaarden in verschillende dorpen (of ‘Crus’) zoals Monthelon, Mancy en Chavot-Courcourt.

Het laatste decennium heeft voor deze generatie, Denis en zijn vrouw Aurore, wat verandering gebracht. Met de aanschaf van nieuwe wijngaarden in Cramant, Grauves en Hautvillers, willen ze de rijkdom en diversiteit van deze verschillende terroirs tot hun recht brengen in een nieuwe lijn champagnes om zo tot een perfecte harmonie te komen. 

Door de jarenlange ‘savoir-faire’, met inbegrip van de nieuwste innovaties, wordt elke stap van het proces herdacht om de typiciteiten van ‘hun’ terroir naar boven te brengen.   In 2016 krijgen ze daarvoor de certificaties ‘HVE’ (Haute Valeur Environnementale) en ‘Viticulture durable en champagne’.

Door deze werkwijze probeert Denis Frezier elk zintuig te prikkelen. Elke cuvée krijgt zo ook zijn eigen vinificatie. De basis blijft uiteraard dezelfde, een goed basisproduct zonder toevoegingen en interventies. De ‘echte’ smaak van de druif.

Kortom, de symbiose tussen passie en kennis, met een constante drang om de nieuwe technologieën te implementeren in oeroude tradities zal ervoor zorgen dat het woord genieten een heel andere betekenis krijgt!