Champagne Marie Copinet

BACK

Selectie

Blanc de Blancs
Blanc de Blancs Nature
Non pas dans la Craie
Non pas dans la Pierre
Non pas dans l’Argile
Non pas dans la Terre
EA ‘Epreuve d’Artiste’
Rupture
Rupture Sans Sulfites Ajoutés
Argilla Villonissa
Cuvée Caractère Rosé
Mademoiselle Victoire
Coteaux Champenois
Coteaux Blanc
Coteaux Rouge
Coteaux Argilla Villonissa

Terroir en authenticiteit zijn de kernbegrippen voor de champagnes van Marie Copinet.  Dit gecombineerd met de tradities van hun voorouders, zorgen Marie-Laure en Alex voor verrassende champagnes die met grote fierheid en uitmuntend vakmanschap de terroir van ‘la terre blanche du Sezannais’ op de kaart zetten.

Dit verhaal start in 1956 wanneer de grootouders van Alexandre, die de familiale wijngaarden in Cuchery (tussen Epernay en Reims) erfden, hun eerste champagne creëerden. Het is in de jaren ’60 dat de eerste champagnes worden verkocht en zo ook het commerciële luik wordt uitgebreid.

Tegelijkertijd zorgden de jaren ’60 eveneens voor een ommekeer voor de familie van Marie-Laure.  De eerste gronden worden nabij Montgenost (ten zuiden van Sezanne) aangekocht, en worden er wijngaarden aangelegd.  Zo ontstaat half de jaren ’70 voor het eerst de champagne ‘Copinet’ als onafhankelijke wijnboer of ‘Vigneron Indépendent’.

De rest is geschiedenis!

Marie-Laure en Alexandre, de nieuwe generatie, combineren de kracht van beide families en zorgen voor een ecologische ommekeer. Ze zorgen voor de terugkeer van  de (oh zo) belangrijke biodiversiteit in de wijngaard. Rozelaars worden geplant, bijenkasten worden geplaatst en zorgen ook voor voldoende bescherming voor de insecten (zoals lieveheersbeestjes en vlinders).  Het respect voor de natuur staat hier ook in het middelpunt van de wijnbouw.

Daarnaast worden ook in de kelder (nieuwe) technieken gebruikt om ‘hun’ terroir te belichamen. Zo worden er ei-vormige vaten uit klei gebruikt voor de vinificatie van enkele cuvées. Klei die nota bene uit eigen dorp is gewonnen.

Champagne Marie Copinet staat dus garant voor terroir, puurheid en authenticiteit. Zonder de eeuwenoude tradities te verliezen maar kijkend naar de toekomst.