Champagne Louis Nicaise

BACK

Selectie

Réserve
Millésime 2016
Extra-Brut
Louis Par Laure
Les Noces Blanches
Noir
Meunier des Moines
Rosé

Hautvillers, de geboorte van de champagne, waar Dom Perignon zijn ‘ding’ heeft gedaan en de champagne heeft gecreëerd.  Het is met deze erfenis die Lucien Nicaise dit domein opgericht heeft in 1928.  In dezelfde tijd creëert hij ook één van de coöperatieven van Hautvillers, om enkele jaren nadien deze te verlaten en zich volop op zijn project te richten. Dit samen met zijn zoon Louis.

Het is nu Laure Nicaise,de kleindochter van Louis, die samen met haar man Clément Préaux, de 4e generatie van dit domein verder zet vanaf 2012. Voor Clément, die de de jaren ervoor leerjongen geweest is van (de grote) Anselme Selosse “The godfather van terroir-champagne”, is een ecologische wijnbouw en verfijnde vinificatie een normale zaak. Gereduceerde opbrengst om zo de smaak van de druif te verhogen, langere rijpingstijden ‘sur lies’ om de echte smaken van deze terroir naar boven te halen.  Dit is het leitmotiv van Clément en Laure, en dat resulteert in puurheid en elegantie in het glas.

Een uitmuntende terroir (alle 9ha aan wijngaarden, 72 percelen  zijn gelegen in Hautvillers), een echt vakmanschap en een grenzeloos begrip van vinificatie maakt van dit domein een echte parel aan het champagne-firmament.