Domaine Philippe Cordonnier
Côte de Nuits

Gelegen in het dorp van Corgoloin, in de Bourgogne, vinden we het wijndomein van Philippe Cordonnier. Hij heeft het domein opgericht 2009.

Philippe Cordonnier is niet ‘geboren en getogen’ wijnbouwer, en komt niet uit een familie die generaties in de wijnbouw werken. Vanuit zijn passie heeft hij beslist om zelf wijngaarden aan te planten en wijnen te creëren en dit resulteerde in de eerste gevinifieerde cuvées die in 2015 uitkwamen.

Deze man durfde het aan om op latere leeftijd en zonder familiale connectie een eigen wijnhuis op te starten en uit te bouwen.

Van druif tot wijn, Philippe zorgt voor alles en dit heeft geleid tot het feit dat  dat het domein nu 2,5Ha omvat in de Côte D’Or, net tussen degerenommeerde grand cru’s zoals Nuits-Saint-Georges en Pernand Vergelesses.

Hij verbouwt zijn wijngaarden op Biologische en biodynamische manier om zo de finesses van de Bourgogne-wijnen te respecteren.

Respect voor de terroir en voor de natuur staan centraal voor Philippe Cordonnier. Een nieuw domein in de bourgogne die wijnen maakt met echte terroir en kennis gedreven door passsie. Een echte delicatesse!