Domaine de L’Ecette
AOC Rully

Opgegroeid in een familie van wijnbouwers, verhuist Jean Daux en installeert hij zich in het klein dorp Rully in 1983. Op dat moment is het domein 9ha groot.

In 1997 neemt de zoon van Jean, Vincent, het domein over. Vincent die zijn studies als wijnbouwer heeft afgerond, investeert in het domein en koopt nieuwe percelen.

Heden telt het domein 17Ha, waarvan 67% wit (Chardonnay en Aligoté) en 33% rood (Pinot Noir). Deze worden volledig verbouwd op traditionele wijze met respect voor natuur en terroir. Moderne technieken worden gecombineerd met de traditionele ‘bourgondische’ methodes om het beste uit de druif te halen en de vinificatie is volledig geparcelleerd per ‘lieu-dit’.

Vincent Daux bleek al snel een groot talent en is tussen 2003 en 2009 drie maal onderscheiden geweest in de Bourgogne met de mooie en begeerde prijs ‘Trophée des Jeunes Talents’ te ontvangen. Een unicum! Dit door zich niet alleen steeds in vraag te blijven stellen en een zeer doorgedreven biodynamische wijnbouw te gebruiken, maar ook door ‘zijn’ stijl aan de wijnen te geven. Hij probeert frisheid en elegantie aan in wijnen te brengen, zelfs bij jaren met zeer veel zonuren.

Een familiale passie gemengd met talent en een eigen visie leidt tot wijnen ‘new style’ met finesse en elegantie!