La Célestière
AOC Chateauneuf-du-Pâpe

Dit huis, dat beschikt over meerdere wijngaarden in de gerenommeerde appellatie Châteauneuf-du-Pape, is bio-gecertifieerd en beschikt over 26 hectare grond welke bewerkt wordt zonder enige chemische middelen. 

De arbeidsintensieve bewerking van de grond én ondergrond zorgt er dan ook voor dat het karakter van deze wijnen voluit speelt. De pluk gebeurt met de hand, maar ook de selectie van de beste druiven gebeurt op minutieuze wijze. Bewust kiest men er overigens voor om de hoeveelheden beperkt te houden en enkel te werken met het beste resultaat dat de wijngaard brengt.

De druiven worden opgeslagen in vaten (inox en beton) welke thermo-geregeld zijn per cuvée. De maceratie gebeurt op basis van temperatuur en de rode wijnen worden erg lang in de vaten gehouden om deze tot hun volheid te laten komen, op natuurlijke wijze. 

Voor de witte parels van dit huis worden “ovoïdes” gebruikt, een ei-vormig vat in beton. 

Dit domein maakt wat men kan én mag verwachten van één van de beste wijndomeinen van de wereld en doet dit op een ongeëvenaarde pure wijze. Het zijn stuk voor stuk wijnen met karakter die nooit vervelen en trouw blijven aan hun sterke eigenheid. 

Overigens, kleine extra, naast het voorgaande heeft dit huis een zusterdomein met overheerlijke biologische olijfolie, een frisse groene variant en een rijpere zwarte.