Domaine de Garbelle
AOC Coteaux Varois en Provence

Het Domaine de Garbelle wordt gerund door een passioneel man: Jean-Charles Gambini. Hij cultiveert op basis van “het essentiële”: het plezier van de zintuigen en het respect voor de aarde. Op 12 hectare wijngaard ontwikkelt hij 5 druivensoorten: Cinsault, Syrah, Grenache, Vermentino en Clairette. 

Of het nu gaat om zijn rode, witte of rosé-wijnen: elk van hen bevat een explosie aan smaken in zich die de rijkdom van deze Var-regio weergeven. Het verbaast dan ook niet dat deze man meerdere prijzen heeft gewonnen met zijn prachtige producten. 

Nochtans doet deze man het “solo slim” en runt hij het domein dus helemaal alleen. 

Hij is gepassioneerd door een biologische aanpak en behaalde ook het Ecocert-certificaat in dat verband. Hij gaat prat op het behouden van het natuurlijk evenwicht van de wijngaard en dat proef je ook. Het zijn stuk voor stuk wijnen van zeer hoge kwaliteit. In de zomermaanden zijn ook zijn rosés niet te versmaden: de ene speels en frivool, de andere geraffineerd en diepgaander. 

De aandacht die deze man besteedt aan de samenstelling en ontwikkeling van zijn wijnen, siert hem nog meer. Hetzelfde doet hij overigens ook met zijn biologische olijfolie waarvoor hij beschikt over een traditionele molen. Leuk weetje overigens: “Garbelle” betekent letterlijk “graankorrel”….. .

Mooie en pure wijnen gemaakt door een trots man en dit voor elk moment!