Domaine Dalmeran
AOP Beaux-de-Provence

Château Dalmeran is werkelijk een uitzonderlijk domein gelegen in het hart van Les Baux de Provence. 

Hun slagzin is dan ook eenvoudig: 

“Each stone seems to tell its own story
and the shade beckons vou to stay.
Every tree invites you to relax and drift away in a pleasant dream.”

 

De Dalmeran wijnranken bevinden zich op de hellingen van 2 valleien welke naar het natuurgebied Alpilles leiden. De vroegste vermelding voor haar wijn en olijfteelt, kreeg dit huis al in 1531.

Het betreft een micro-klimaat dat continu beïnvloed wordt door de Mistral-wind in deze regio. De wijnen zijn ingepland in een klei en kalk-ondergrond en er wordt hoofdzakelijk gewerkt met de druivensoorten Grenache, Syrah, Cabernet-Sauvignon en Cinsault.

Er wordt aandacht besteed aan de organische werkwijze en sinds 2011 hebben de witte en rosé wijnen dit label officieel verworven. Men werkt zonder kunstmest en herbiciden en beperkt de hoeveelheden tot minder dan 3.500 liter wijn per hectare. 

De oogst gebeurt steeds handmatig en de wijnmakerij is high tech nieuw, wat het mogelijk maakt om een aparte vinificatie te hanteren per druivensoort. 

Sommige van deze wijnen hebben in eiken vaten gerijpt, andere doen dat in de fles “al liggend”. Dit huis weet meer dan ooit dat een goed gebalanceerde wijn tijd nodig heeft en dat geeft het ook aan de diverse cuvées. 

Mooi, rond, elegant en fris. Dit huis wordt – overigens ook voor haar organische olijfolie – tot de beste van les Baux de Provence gerekend, en terecht!