Vinarija Raj

Servië is misschien een ongekend wijnland, maar produceert al eeuwenlang kwaliteitsvolle wijnen. Bovendien heeft het één van de oudste wijnbouw-tradities in heel Europa. 

Na een toevallige ontmoeting tijdens een rondreis leren Beka en Mick O’Connor elkaar in 1984 kennen. Zij geboren en getogen in Servië, in het dorp Zenjecar, hij een ex Britse Marinier bij de Royal Marines. 

Ze trekken er samen op uit en gaan samen naar het Verenigd Koninkrijk. Uiteindelijk, einde 1984 vertrekt Beka weer naar huis en de twee groeien uit elkaar.

Toeval bestaat niet en de twee komen elkaar weer tegen in 2005.  Ditmaal blijven ze bij elkaar! In 2007 richten ze samen dit wijnhuis op in het dorpje Rajac.

Ze hebben de bestaande wijngaarden overgenomen en zijn alsdan  gestart met het bottelen van hun wijn.  Zo willen ze de natuurlijke erfenis maar ook de  economisch kracht, die de wijnbouw in de provincie Negotin had, herstellen.  

Het doel was bij de start om wijnen te produceren die in harmonie zijn met de natuur en iedereen de noodzaak van een goede relatie met de natuur te tonen. De natuur in al zijn vormen!

Deze familie legt de nadruk op vakmanschap, duurzame werkmethoden, ethiek en uiteraard hard werk.

Een verhaal van liefde, erfenis en toeval… maar dat laatste bestaat (misschien) niet…