Vinarija Kriz

BACK

 

Selectie

Trica
Plavac Mali
Rozi
GRK

Op het prachtige schiereiland Peljesac, in het zuiden van Dalmatië, vinden we het wijnhuis ‘Vinarija Kriz’ terug.  Een domein dat al generaties lang in handen is van de familie Marusic, waar nu Denis aan het roer staat.

Met in totaal 2Ha en een productie van 6000-8000 flessen per jaar is dit wel klein te noemen, maar de wijnen die gemaakt worden zijn van de allerhoogste kwaliteit en uniek.

Wijnen ongefilterd en volledig biologisch gecertifieerd, wijngaarden op biodynamische wijze verbouwd en zonder toevoeging van sulfieten. Ancestrale mijnbouwtechnieken worden door Denis gevolgd en hij probeert zijn persoonlijkheid in de wijnen om te zetten.

Op de plaats waar de oude Grieken en Romeinen al de eerste wijngaarden geplant hadden, floreren nu de wijngaarden van deze familie.

De wijngaarden omvatten maar 1 type druif: Plavac Mali. Een inheemse druif die voornamelijk op dit schiereiland geteeld wordt. De naam is trouwens niet ver te zoeken en letterlijk te nemen: Plavac Mali betekent “kleine blauwe druif”, wat het ook is!

Familie en traditie zijn de kernwoorden van dit klein en biologisch gecertifieerd wijnhuis.