Château des Arras
AOC Bordeaux Supérieur

Het verhaal van Château des Arras is er één dat start en eindigt met familie. Elke generatie krijgt daarbij de kans en gelegenheid haar eigen ideeën en projecten te ontwikkelen maar dit gebeurt steeds met respect voor de erfenis van het domein die ze allen hoog in het vaandel dragen. Ze omschrijven het zelf als hun eigen “identiteit”. Ze trachten daarbij elke cuvée, dezelfde karakteristieken te geven die je ook bij hen als familiale wijnbouwers terugvindt: verwelkomend, toegankelijk en vol passie! 

Duurzame ontwikkeling staat voor hen centraal. Sinds 2003 hanteren zij dan ook reeds hun eigen biologische werkwijze en aanpak. 

Wat ook eerder a-typisch is aan dit château is dat het gerund wordt door drie dames: mama Claudine en de zussen Anne-Cécile en Marie-Caroline. 

Kern-begrip bij de cultivering van hun wijnen, is de “terroir”, wat voor hen duidelijk staat als een combinatie van: ondergrond, klimaat en de persoonlijkheid van de wijnbouwer.

Het is als het ware het DNA van de wijngaard met daarbij zijn eigenheid op basis van ligging, geologische-en weersomstandigheden doch ook: hoe de wijnbouwer daarmee omgaat. Zij gaan dan ook prat op het houden van het evenwicht tussen natuurlijke balans en het product. 

Sinds de start van de wijngaard in de jaren ‘50 ontwikkelde ze een volledig autonoom en ecologisch drainage-systeem waardoor het regenwater, de wijngaarden op natuurlijke wijze draineert. Deze wijngaarden bevatten bovendien veel klei, wat leidt tot een groter behoud van de natuurlijke componenten.

Ze zijn dan ook HVE en VEGAN gecertificeerd.

Elk van hun wijnen blijft trouw aan de Bordeaux-cultuur maar met een frisse, biodynamische toets!