Champagne Gaston Collard

De historie van champagne Gaston Collard is een familieverhaal dat start in 1937 wanneer de wijngaard door Mr. en Mevr. Gaston Collard effectief verworven wordt en zij de stap wagen om hun project te starten.

Aangezien elke opstart een prijs heeft, werden tijdens de eerste jaren de geoogste druiven enkel verkocht aan grotere huizen zonder zelf champagne of wijn te produceren. Het gaf hen de noodzakelijke zekerheid om op een dag zelf het heft in eigen handen te kunnen nemen.

 

En die dag kwam er ook in 1982 wanneer de 2 zonen, Michel en Jackie, de zaak overnamen en over het opgebouwde familiaal patrimonium kwamen te waken. Zij richtten de “SCEV Champagne Gaston Collard” op, gelegen op het familiedomein te Bouzy (op de montagne de Reims) en kozen resoluut voor de productie van eigen champagne.

 

In 2012 werd het familiebedrijf overgenomen door Cyril en Amandine Collard, kinderen van Michel en Jackie.

 

Zij trachtten een nieuwe wind in het bedrijf te laten waaien en dat lukte ook. Op die manier ontvingen zij in 2016 het label en de erkenning ‘BIO’! Al hun champagnes worden dan ook op 100% biologische wijze gemaakt, maar zonder de familiale tradities en de specifieke karakteristieken van de wijnranken gelegen in Bouzy, te verliezen.

 

Ze zorgen voor een eerlijke, sterke en pure champagne die start vanuit een biologische teelt maar verzaken daarbij niet aan de traditionele en meesterlijke vinificatie ervan. Dit alles zorgt ervoor dat de Champagnes van Gaston Collard, 100% “Grand Cru” en biologisch, op hun puurste vorm tot uiting komen in een mooi maar eerlijk glas.