Barolo ‘Briccolina’
Barolo DOCG
Enrico Rivetto

Beschrijving:

100% Nebbiolo

BIO

Wijngaard ‘Briccolina’ gelegen in Serralunga d’Alba, op een hoogte van 340m en een West/Zuid-westelijke expositie. De ondergrond is extreem klei- en kalkhoudend met grote lagen mergel op 2m diepte.

Briccolina is de eerste wijngaard van Enrico Rivetto die op biologische wijze verbouwd is.  Er is een grote selectie van de druiven, reeds weken voor de oogst (die zo laat mogelijk wordt uitgevoerd).

Macértie in open houten vaten gedurende gemiddeld 50 à 60 dagen met nadien een rijping van 36 maanden in eiken vaten en minimum 12 maanden op fles.

Tasting Notes:

Heldere robijnrode kleur met oranje schittering.

In de neus komen delicate aroma’s van bloesems en kruiden naar boven. Deze aroma’s gaan over in toetsen van rozen, kleine rode bessen en balsamico.

De aanzet is droog en elegant, met een duidelijke structuur dat het bewaarpotentieel weergeeft.. In de afdronk komen aroma’s van Marasca-kers, veenbessen, eucalyptus en drop samen in een afdronk waar lichte houttoetsen perfect samengaan met de elegante tanines en de frisse zuren.

Pairing:

Te serveren rond 16°C met bollido misto (klassieke Noord-Italiaanse stoofpot), konijn in rode wijnsaus of gegrilde vlees

 

Huidig jaartal: 2014, 2015

nu op dronk of te bewaren tot 2035

 

Wine Enthusiast: 95Ptn (2014)

Wine Enthusiast: 95Ptn (2013)