Champagne Rosé de Macération “Grand Cru”

Gaston Collard

Assemblage:

100% Pinot Noir.

Rosé gecreëerd door het felrode jasje van de druiven te laten weken in het druivensap. Hierdoor krijgt de ‘witte’ basis een rozige kleur. Er wordt in deze rosé dus geen rode wijn toegevoegd. De mout wordt gedurende de eerste 24u na de persing ook 2 maal belucht in een inoxen vat.

Dosage:

3 gr/L.

Ligging:

Druiven afkomstig van het perceel ‘La Haie de La Lue’ gelegen te Bouzy, op de flanken van de Montagne de Reims. Geteeld op een volledig biodynamische manier, zonder enige manipulatie van het organisch proces.

Zicht:

Intens rode kleur met tinten van robijn, milde bubbels.

Neus:

Sterke aroma’s van rood fruit (aalbessen en frambozen).

Smaak:

Combinatie van degelijke basisprikkels afgewisseld met frivole lichte toetsen van aardbei en zwarte peper.

Te serveren rond 8°C à 10°C.

Deze rosé is perfect gebalanceerd om tijdens het aperitief fijne charcuterie te begeleiden. Ook ideaal voor grillades (steengrill, gourmet,…). Daarnaast heeft hij ook met desserten op basis van rood fruit een uitstekende blend.

Meer Champagne van Gaston Collard