by Jeff Carrel

Jeff Carrel en Sebatien Calduch ontdekten een prachtig stukje Roussillon verdeeld in kleine stukjes wijngaarden met hoofdzakelijk Syrah-druiven en wisten meteen dat ze hier iets mee moesten doen. 

Ze startten “tabula rasa” en maakten alles vrij, ze wilden echt “clean” beginnen met dit stukje land waar zij het potentieel van inzagen. Ze kochten gronden bij tot aan de Catalaanse grens en gingen aan de slag met hoofdzakelijk vier druivensoorten: Carignan, Grenache, Syrah en Lledoner Pelut.

Ze kweken daarbij op relatief hoger gelegen percelen (gemiddeld 280 à 400 meter boven zeespiegel) een reeks druiven die pure kwaliteit weerspiegelen. De ondergrond is hoofdzakelijk graniet en dat proef je ook in de krachtige tonen die hier gezet worden. 

Ze staan voor een eerlijke wijnteelt die zich grotendeels kenmerkt door een biologische aanpak. Het zijn mooie volle wijnen die zich verder in het glas ontplooien. Verder hebben ze ook een reeks toppers – volledig bio – die geen sulfieten bevatten. 

Er wordt gewerkt aan de hand van wat de natuur geeft en dat blijkt meer dan ooit een prachtig resultaat.