Callin Winery

BACK

 

Selectie

Terra

Het meer dan 200 jaar oude wijnhuis is gelegen in het pittoreske dorp Kazlje, in het hart van de Karst-regio op nog geen 15km van het Italiaanse Triëste

Dit kleine familiaal gerund wijnhuis is enig groots in zijn eenvoud. Met de wijngaarden die rondom het huis gelegen zijn, verbouwt de familie Callin maar één type druif: Teran. 

Teran is een autochtone Sloveense druif waarmee rode wijn in de Karst-regio al eeuwen rode wijn wordt geproduceerd.

Deze druif, familie van de Italiaanse variant Refosco heeft buiten een distincte rode kleur en smaak ook veel voordelen voor de gezondheid: de wijn is namelijk een grote anti-oxidant. Daarnaast heeft het een hoog ijzergehalte en verlaagt het de cholesterol… misschien de ideale wijn!

Het huis Callin maakt met deze Teran druif, slechts 1 type wijn: Terra. In hommage aan de natuur en de ondergrond. Druiven die met de hand geplukt worden en geteeld worden op een volledig bio en biodynamische manier, zonder gebruik van chemische producten producten. 

Een wijnhuis dat één wijn maakt volledig in symbiose met de natuur. Een enig en mooi product, net zoals de tradities en de visie van de familie Callin.