Borgogno Francesco

In het hart van het allombekende en charmante Barolo is het wijnhuis ‘Borgogno Francesco’ in het begin van de jaren ’30 opgericht door de familie Borgogno.

De wijnen worden gemaakt met druiven uit hun eigen wijngaard gelegen op één van de beste locaties van ‘La Morra’: de cru ‘Brunate’.  Deze top-wijngaarden worden met de grootste liefde en traditie verbouwd en dat met respect voor de natuur en de ‘echte’ smaak (terroir) van de wijngaard zelf.

Deze liefde is van vader op zoon overgedragen en het zijn nu de 2 zonen van Francesco Borgogno, Giancarlo en Claudio, die samen met de vrouw van Claudio (Silvia) het domein beheren.

Ze volgen het proces van wijngaard naar vinificatie en van druivensap tot wijn, en maken op deze 7Ha ongeveer 35.000 flessen per jaar. Naast ‘Barolo’ maken ze ook nog een uitstekende Dolcetto d’Alba, een Barbera d’Alba en Langhe Nebbiolo. Naast deze 3 bekende rode wijnen, wordt er ook één witte gemaakt, hier ook van een typische inheemse druif : De Favorita. Passie, liefde en uiteraard vakmaschap gaan hier samen hand in hand, in dit prachtig stukje Italië.