Champagne Edouard Martin

Gelegen te Bouzy, aan de zuidflank van de Montagne de Reims, sticht Edouard Martin in 1929 het huis ‘Champagne Edouard Martin’. Vol passie start hij met het planten van wijnranken rondom het dorpje Bouzy.

Edouard, een authentieke en genereuze man, tracht maar één doel te bereiken: een champagne te creëren naar zijn karakter.

 

Ondertussen, 4 generaties later, is het zijn achterkleinzoon, Jean-Baptiste, die het bedrijf leidt. Hoewel de tijden veranderd zijn, is dat allerminst het geval voor de passie van dit huis. Zo tracht immers deze volgende generatie nog steeds, met de kennis die van vader op zoon is overgedragen, datzelfde doel te bereiken: champagnes te creëren die de karakters van Edouard (onlosmakelijk verbonden met deze van het huis) én van de terroir belichamen.

 

Jean-Baptiste combineert hiervoor de eeuwenoude kennis, met moderne know-how en dat wordt ook gereflecteerd in het logo: een wijnrank gecombineerd met een volle maan. De wijngaard wordt bij Martin gecultiveerd volgens de maancyclus die een natuurlijke invloed heeft op de groei van de ranken en op de smaak van de druiven.

 

Deze wijnranken gelegen te Bouzy, en sinds kort ook gelegen te Landreville in de Côte des Bars, leveren dan ook enkele prachtige en unieke champagnes die elke liefhebber zal emotioneren.

Selectie Champagne Edouard Martin